Woning isolatie?

U kunt uw woning op diverse manieren en om verschillende redenen isoleren. Veel voorkomende redenen om isolatiemateriaal aan te brengen, is de wens om een ruimte af te willen sluiten van geluid van buitenaf of om het verlies van warmte tot een minimum te beperken.

Veel isolatiematerialen bestaan voor het grootste gedeelte uit lucht. Lucht isoleert goed, omdat lucht warmtegeleiding minder gemakkelijk maakt. Om deze reden wordt vaak polyurethaanschuim gebruikt in isolatiemateriaal, dit schuim bevat een groot volume aan lucht in de vorm van minuscule belletjes. Hieronder treft u informatie over de twee meest voorkomende soorten van isolatie, geluidsisolatie en thermische isolatie.

Geluids isolatie

Geluidsisolatie is het afschermen van een ruimte voor geluid van buitenaf. De meeste geluidsisolatie vindt plaats bij woningen die moeten worden afgeschermd voor geluid vanuit de omgeving. Een veel gebruikte manier om woningen te isoleren tegen geluid, is de aanbreng van dubbel glas. Dubbel glas isoleert geluid op effectieve wijze, dankzij de spouw die is aangebracht tussen de twee glasvlakken. Als een woning tegen geluid geïsoleerd is, is het verstandig om de ramen tegen het geluid gesloten te houden. Om dan toch te kunnen ventileren, worden suskasten aan de buitenzijde voor de ventilatieroosters geplaatst. In sommige gevallen moeten ook de muren, houten panelen van een woning of het dak tegen geluid geïsoleerd worden. Het isoleren van het dak gebeurt bijvoorbeeld wanneer een woning in de nabije omgeving van een vliegveld staat.

Thermische isolatie

Warmte-isolatie of thermische isolatie is een eigenschap van materialen en constructies om de overdracht van thermische energie (warmte) tussen twee zijden van het materiaal of de constructie tot een minimum te reduceren. Hierdoor blijft de warmte in een woning bijvoorbeeld beter behouden.

Neemt u gerust contact met Kennisbouw.nl op voor de mogelijkheden.

Vraag uw offerte aan

WhatsApp chat